Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
277 Postów
M N
(MareckiMarecki)
Stały Bywalec
kamilio napisał:
metaxa123 napisał:
Nikomu się do domu nie pchalem, sam mnie poprosił o pomoc.

nie przejmuj sie inspekcja pracy robi wielkie buuuuuu w kolo spraw po czym ma standardowo wy...bane .... NIc nie zrobia bez twojego zdania i dowowdow a na przyszlosc - tak sie koncza przyjaznie Norwegow z Polakami. Uwiez mi ze przezylem to wielokrotnie i nie daj boze zebys mial cos wiecej jak Naorweg albo nie daj boze byl jego szefem a problem sam sie szybko znajdzie. Nie integruj sie - mowie ci to po 8 latach pobytu - to nie ma prawa sie udac chyba ze bedziesz mieszkal w piwnicy, jezdzil rowerem do pracy i nie jezdzil na wakacje a telefon bedziesz mial z carno bialym wyswietlaczem.

Jedyna szczera i prawdziwa odpowiedz . Podpisuję się pod nim , bo gość ma 100 % racje .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
krzysztof kowal
(krzychu39)
Nowicjusz
Zgadzam sie z tym ze nie warto w zaden sposób sie integrować, mnie tez sie wydawało ze norwedzy moga być kolegami i teraz jestem bez pracy ale dobrze mi tak mam nauczke na przyszłośc i drugi raz tego błędu nie popełnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
krzychu39 napisał:
Zgadzam sie z tym ze nie warto w zaden sposób sie integrować, mnie tez sie wydawało ze norwedzy moga być kolegami i teraz jestem bez pracy ale dobrze mi tak mam nauczke na przyszłośc i drugi raz tego błędu nie popełnie.
Moze wynika to z nieznajomosci co wlasciwie oznacza integracja lub niezrozumienia roznicy miedzy kolega a znajomym. A w pracy to ma sie raczej znajomych a nie kolegow (w znaczeniu przyjaciol).
Ogolnie nawet super kolega nie zostawi ciebie po znajomosci na stanowisku, jezeli firma idzie slabo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
XXX moja sprawa
(kamilio)
Stały Bywalec
kasuje tago posta - za mocno pojechalem ale intencja byla dobra i szczera. Nie popieram integracji - to zazwyczaj sie zle konczy. Zawsze bedziemy tu intruzami i tymi co zabieraja prace ale dla nas nie ma darmowych zasilkow, zapomog, kursow Norweskiego i mieszkan socjalnych chyba ze przemalujemy sie jak pawlak przepastowal kabana na czarno wtedy sezam sie otworzy ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok